Promotion Extensions Google Adwords

Sinds een aantal maanden is de beta variant van AdWords beschikbaar voor alle gebruikers. Hoewel het nog niet helemaal perfect werkt heeft het wel een nieuwe functionaliteit die interessant kan zijn, namelijk de promotion extensions. Uit onderzoek van Google is gebleken dat de advertenties met een deze extension een hogere CTR hebben en daarnaast ook een hogere conversie ratio. Je kan ervoor kiezen om een kortingscode te laten zien in de advertentie en je hebt 20 tekens om uit te leggen wat je wil promoten.

Gebruik promotion extensions om klanten aan te trekken die op zoek zijn naar speciale aanbiedingen en koopjes die relevant zijn voor jouw bedrijf. Feestdagen of speciale evenementen zijn goede gelegenheden om deze extensies te gebruiken.

De voordelen van de promotion extensions zijn:

1. Hogere click through rates – De advertenties wordt weer uitgebreid met een extra regel en daarnaast vinden mensen het altijd interessant als er een actie is.
2. Extra aandacht voor promoties – je kan op een makkelijke manier de promoties onder de aandacht brengen. De mensen die een zoekopdracht hebben uitgevoerd zien direct dat er een aanbieding is. Dit verhoogt dan ook weer de kans op een conversie.
3. Flexibele planning – Geef de datums, dagen van de week of tijden van de dag op waarop de promotion extensions mogen worden weergegeven.

Instellen van Promotion Extensions

Het is heel makkelijk om de promotion extensions in te stellen. Let wel op: de promotion extensions zijn alleen beschikbaar in de nieuwe interface van AdWords. Je gaat naar Ads & Extensions en kiest hiervoor de promotion extensions

Instellen van Promtion Extensions
Instellen van Promtion Extensions

Daarna vul je de gegevens in en kun je dus kiezen voor een promocode, een percentage en het product / de service die je wil aanbieden. Ook kun je hier kiezen voor een speciale feestdag en de tijdsduur van de promotie.

Instellen van Promotion Extensions
Instellen van Promotion Extensions

Daarna druk je op opslaan en dat is het. Een makkelijke manier dus om een extra regel toe te voegen aan je advertentie met een zinvolle extension. Mocht je meer willen weten over deze extensions of andere mogelijkheden binnen AdWords, neem dan contact op via het contactformulier of stuur een mail naar martijn@vandeleest.com en ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *