Frequency cap voor Facebook Ads

Adverteren op Facebook kan heel interessant zijn voor veel bedrijven. Het is hét medium om de perfecte doelgroep samen te stellen die je wil gaan bereiken. Daarnaast is het ook uitermate geschikt voor remarketing. Het is alleen niet zo makkelijk, zoals bijvoorbeeld bij de remarketing van Google AdWords, om een frequency cap toe te passen. De frequency cap voor Facebook Ads zit goed verstopt, maar met een omweg is het toch mogelijk om deze te gebruiken.

Hoe stel je een frequency cap voor Facebook ads in?

 1. Type campagne selecteren
  Selecteer als type campagne de “Reach” campagne (als je Facebook staat ingesteld in het Nederland, dan zal hier “Bereik” staan). Wanneer je met een medewerker van Facebook spreekt, dan zul je te horen krijgen dat dit type campagne niet geschikt is voor remarketing. Ze geven aan dat deze campagnes juist bedoelt zijn om nieuwe klanten te bereiken. Natuurlijk hebben ze daar deels gelijk in, maar dat wil niet zeggen dat je er geen remarketing campagne van kunnen maken. Het doel van Facebook is namelijk om meer geld te verdienen aan de adverteerders. Via de reach-campagne gaan ze op zoek naar een groter bereik en dat kost bijna altijd meer geld. Dat is dus wel voordelig voor Facebook, maar niet voor de adverteerder.Frequency cap voor Facebook Ads
 2. Remarketinglijst selecteren
  Zoals al eerder aangegeven is de volgende stap om de remarketinglijst te selecteren van de bezoekers die al bij je op de website zijn geweest en nogmaals wil bereiken.  Daarnaast kun je hier ook de regio aangeven van de bezoekers die je nog een keer wil confronteren met je product / dienst.  Frequency cap voor Facebook Ads
 3. Frequency cap instellen
  Wanneer je verder naar beneden scrollt, zul je dus bij Budget & Schedule komen. Onder de streep zie je dus “Frequency cap” staan. Hier moet je dus aangeven hoe vaak je de advertentie wil tonen. Waar Facebook je advertentie tot wel 20 keer laat zien in een “conversie-campagne” kun je er hiervoor zorgen dat de bezoeker niet gek wordt van je advertentie.
  Frequency cap voor Facebook Ads

Voordelen van een Frequency cap

Wanneer je gebruik maakt van een Frequency cap voor Facebook Ads, dan hou je de kosten beter onder controle. Daarnaast is het minder irritant voor de bezoekers die op je website zijn geweest. Ze worden namelijk minder vaak en agressief geconfronteerd met je advertentie.

Wil je meer weten over het instellen van de Frequency cap voor Facebook ads? Stuur een mail naar martijn@vandeleest.com of neem contact op via het contactformulier.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *