blog

Promotion Extensions Google Adwords

Sinds een aantal maanden is de beta variant van AdWords beschikbaar voor alle gebruikers. Hoewel het nog niet helemaal perfect werkt heeft het wel een nieuwe functionaliteit die interessant kan zijn, namelijk de promotion extensions. Uit onderzoek van Google is gebleken dat de advertenties met een deze extension een hogere CTR hebben en daarnaast ook een hogere conversie ratio. Je kan ervoor kiezen om een kortingscode te laten zien in de advertentie en je hebt 20 tekens om uit te leggen wat je wil promoten.

Gebruik promotion extensions om klanten aan te trekken die op zoek zijn naar speciale aanbiedingen en koopjes die relevant zijn voor jouw bedrijf. Feestdagen of speciale evenementen zijn goede gelegenheden om deze extensies te gebruiken.

De voordelen van de promotion extensions zijn:

1. Hogere click through rates – De advertenties wordt weer uitgebreid met een extra regel en daarnaast vinden mensen het altijd interessant als er een actie is.
2. Extra aandacht voor promoties – je kan op een makkelijke manier de promoties onder de aandacht brengen. De mensen die een zoekopdracht hebben uitgevoerd zien direct dat er een aanbieding is. Dit verhoogt dan ook weer de kans op een conversie.
3. Flexibele planning – Geef de datums, dagen van de week of tijden van de dag op waarop de promotion extensions mogen worden weergegeven.

Instellen van Promotion Extensions

Het is heel makkelijk om de promotion extensions in te stellen. Let wel op: de promotion extensions zijn alleen beschikbaar in de nieuwe interface van AdWords. Je gaat naar Ads & Extensions en kiest hiervoor de promotion extensions

Instellen van Promtion Extensions
Instellen van Promtion Extensions

Daarna vul je de gegevens in en kun je dus kiezen voor een promocode, een percentage en het product / de service die je wil aanbieden. Ook kun je hier kiezen voor een speciale feestdag en de tijdsduur van de promotie.

Instellen van Promotion Extensions
Instellen van Promotion Extensions

Daarna druk je op opslaan en dat is het. Een makkelijke manier dus om een extra regel toe te voegen aan je advertentie met een zinvolle extension. Mocht je meer willen weten over deze extensions of andere mogelijkheden binnen AdWords, neem dan contact op via het contactformulier of stuur een mail naar martijn@vandeleest.com en ik kom er zo snel mogelijk bij je op terug.

Frequency cap voor Facebook Ads

Adverteren op Facebook kan heel interessant zijn voor veel bedrijven. Het is hét medium om de perfecte doelgroep samen te stellen die je wil gaan bereiken. Daarnaast is het ook uitermate geschikt voor remarketing. Het is alleen niet zo makkelijk, zoals bijvoorbeeld bij de remarketing van Google AdWords, om een frequency cap toe te passen. De frequency cap voor Facebook Ads zit goed verstopt, maar met een omweg is het toch mogelijk om deze te gebruiken.

Hoe stel je een frequency cap voor Facebook ads in?

 1. Type campagne selecteren
  Selecteer als type campagne de “Reach” campagne (als je Facebook staat ingesteld in het Nederland, dan zal hier “Bereik” staan). Wanneer je met een medewerker van Facebook spreekt, dan zul je te horen krijgen dat dit type campagne niet geschikt is voor remarketing. Ze geven aan dat deze campagnes juist bedoelt zijn om nieuwe klanten te bereiken. Natuurlijk hebben ze daar deels gelijk in, maar dat wil niet zeggen dat je er geen remarketing campagne van kunnen maken. Het doel van Facebook is namelijk om meer geld te verdienen aan de adverteerders. Via de reach-campagne gaan ze op zoek naar een groter bereik en dat kost bijna altijd meer geld. Dat is dus wel voordelig voor Facebook, maar niet voor de adverteerder.Frequency cap voor Facebook Ads
 2. Remarketinglijst selecteren
  Zoals al eerder aangegeven is de volgende stap om de remarketinglijst te selecteren van de bezoekers die al bij je op de website zijn geweest en nogmaals wil bereiken.  Daarnaast kun je hier ook de regio aangeven van de bezoekers die je nog een keer wil confronteren met je product / dienst.  Frequency cap voor Facebook Ads
 3. Frequency cap instellen
  Wanneer je verder naar beneden scrollt, zul je dus bij Budget & Schedule komen. Onder de streep zie je dus “Frequency cap” staan. Hier moet je dus aangeven hoe vaak je de advertentie wil tonen. Waar Facebook je advertentie tot wel 20 keer laat zien in een “conversie-campagne” kun je er hiervoor zorgen dat de bezoeker niet gek wordt van je advertentie.
  Frequency cap voor Facebook Ads

Voordelen van een Frequency cap

Wanneer je gebruik maakt van een Frequency cap voor Facebook Ads, dan hou je de kosten beter onder controle. Daarnaast is het minder irritant voor de bezoekers die op je website zijn geweest. Ze worden namelijk minder vaak en agressief geconfronteerd met je advertentie.

Wil je meer weten over het instellen van de Frequency cap voor Facebook ads? Stuur een mail naar martijn@vandeleest.com of neem contact op via het contactformulier.